Ik ben Petra, en fotografie is mijn passie.


Hallo Allemaal, welkom op mijn website. Leuk dat je er bent.

Mijn naam is Petra van der Weiden en ik woon samen met Theo in Leerdam. Fotograferen doe ik al bijna mijn hele leven. Tijdens mijn middelbare beroepsopleiding kreeg ik een bijvak fotografie, compleet met een eigen Praktica spiegelreflexcamera. Dat heeft bij mij de liefde voor de fotografie aangewakkerd, maar ik had destijds nooit het idee om er mijn vak van te maken.

Fotograferen deed ik tijdens vakanties en nog veel meer na de geboorte van mijn kinderen. Pas jaren later, na de opkomst van de digitale camera, ben ik me pas echt gaan storten in de fotografie. Ik begon met het volgen van cursussen en heb een paar jaar geleden ook een fotografieopleiding afgerond. 

Door met andere fotografen mee te lopen en nog meer cursussen te volgen, heb ik veel geleerd en blijf ik leren. Ik ben tot de ontdekking gekomen waar mijn passie ligt: het fotograferen van mensen, van kinderen en van de liefde tussen mens en dier. 

Toen ik die Praktica in handen kreeg gedrukt, had ik nooit verwacht jaren later ook professioneel als fotograaf aan de slag te zullen gaan, en de beginselen (waaronder productfotografie) echt zo in de praktijk te brengen. Niet meer met de Praktica, hoor: tegenwoordig fotografeer ik met een Canon 7D Mark II en Canon 6D Mark II.